BBQ Pizza Knopen

Nog geen beoordelingen

Benodigdheden

  • Vuur&Rook Pizzasteen

Ingrediënten
  

  • 1 rol kant en klaar pizzadeeg met potje saus Tante Fanny
  • Geraspte kaas
  • Noskos Original BBQ Sauce
  • Oregano gedroogd
  • Chili vlokken

Instructies
 

  • Go, Go, Go, Fire up the Q! Maak je barbecue klaar voor indirect gebruik met een pizzasteen op 225°C.
  • Rol het deeg uit en meng het potje saus met barbecuesaus.
  • Smeer het deeg in met de saus.
  • Bestrooi naar smaak met geraspte kaas, oregano en de chili vlokken.
  • Vouw de lap deeg als een envelop dicht, vouw eerst 1/3 van de bovenkant dicht.
  • Dan mag de het onderste stuk deeg daar weer overheen.
  • Verdeel de lap deeg in 12 stukken van 3 cm. Snij elk stuk in vanaf onder tot bijna bovenaan. Draai de ‘pootjes’ naar buiten en leg er een knoop in. Duw de eindjes onder de knoop en duw ze naar boven om de goede vorm te krijgen.
  • Leg de pizzaknopen op de pizzasteen en bak ze in zo’n 15 minuten goudbruin.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!