Bacon Bourbon Chicken Kebabs

3 van 2 stemmen

Benodigdheden

  • Keukenmachine met hakmessen
  • 4 grote platte kebabspiezen
  • BBQ voor direct grillen
  • Thermapen
  • Glaze kwast

Ingrediënten
  

  • 800 gram kippendijfilet in blokjes gesneden
  • 300 gram gerookt ontbijtspek in reepjes gesneden
  • 2 tl zout
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl knoflookgranulaat
  • 1 tl uiengranulaat
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 el kristalsuiker
  • 2 knoflooktenen grof gehakt
  • 1/4 bos bieslook in ringetjes gesneden
  • 1/4 bos bladpeterselie fijngehakt
  • 40 ml bulleit bourbon whiskey

Ingrediënten Bourbon BBQ Saus

  • 200 ml Smokey Goodness Finest BBQ Sauce
  • 40 ml Bulleit Bourbon Whiskey

Instructies
 

  • Doe de kip en het gerookte ontbijtspek in de keukenmachine met hakmessen en maak tot er een gladde puree ontstaat. Voeg de overige ingrediënten voor de kebab toe en laat de machine nog enkele minuten draaien, tot alles goed gemengd is.
  • Vouw met natte handen het vlees om de spiesen en vorm er een lange kebabs van. Leg deze en de koelkast en laat ze minimaal 1 uur opstijven.
  • Go, Go, Go! Fire Up The Q! Maak je bbq klaar voor directe garing (180°C).
  • Leg de kebabs op het hete rooster en draai ze om in circa 8 minuten tot een kerntemperatuur van 64°C.
  • Meng de bbq saus met de bourbon en bestrijk de kebabs aan beide zijde met de saus. Laat de saus nog 1 minuut indikken op de grill.
  • Bestrooi ze eventueel met wat grof geplukte peterselie en serveer met broodjes of pita's
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!