Award Winning Competition Ribs by Melanie

Melanie van Koerten
5 van 1 beoordeling

Benodigdheden

  • Vuur & Rook Meat Injector
  • Vuur & Rook Kersen Chunks
  • Vuur & Rook Silicone Glaze Kwast
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • Spare-ribs
  • Franky's Pork Prank
  • The Rose Garden Pineapple Jalapeno voor pittige ribs
  • The Rose Garden Roses Are Red voor zoete ribs
  • Roomboter
  • Appelsap
  • Agave siroop
  • Bruine basterdsuiker

Instructies
 

  • Verwijder het buikvlies van de spare-ribs
  • Zet de spare-ribs in de Franky's Pork Prank Rub en laat de rub 12 uur intrekken
  • Injecteer de Ribs tussen elk rib botje met de appelsap.
  • Go, Go, Go, fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (110°C), en voeg 2 Vuur & Rook kersen Chunks toe
  • Leg de ribs voor circa 3 uur op je BBQ (hol)
  • Pak je spare-ribs in, in de aluminiumfolie met een scheutje appelsap, kneepje roomboter, agavesiroop en een eetlepel bruinesuiker.
  • Leg de ribs terug op je BBQ voor circa 2 uur (hol)
  • Pak je ribs uit (voorzichtig want ze zijn nu breekbaar) en smeer ze royaal in met de saus.
  • Leg je ribs weer terug (bol) voor circa 15 minuten.
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!