Apple Maple Sausage Breakfast Sandwiches

5 van 1 beoordeling

Benodigdheden

Ingrediënten
  

  • 1 appel
  • 1 citroen
  • 4 verse braadworsten
  • 20 gr maple syrup ahornsiroop
  • 5 gr gemalen venkelzaad
  • 2 gr gedroogde tijm
  • 2 gr zout
  • 4 gr gerookte paprikapoeder
  • 2 gr kaneel
  • 8 plakjes gruyère
  • 8 witte bolletjes
  • 8 eieren

Instructies
 

  • Rasp de appel en doe dit in een kom. Voeg het sap van de citroen toe en voldoende koud water om de geraspte appel onder water te zetten. Laat de appel zo vijf minuten staan, giet het daarna in een zeef om uit te laten lekken en knijp het overtollige water eruit.
  • Doe de appel terug in de kom, knijp de braadworsten leeg en voeg de maple syrup, het gemalen venkelzaad, de tijm, zout, gerookte paprika en kaneel toe. Kneed totdat alles goed gemengd is. Verdeel dit worstmengsel in vier gelijke delen en vorm er dunne patties van.
  • Verhit een skillet boven open vuur of op de BBQ en bak de patties bruin met een kerntemperatuur van 65 °C. Laat ze op een bord onder alufolie rusten. Bak dan in de skillet, in het achtergebleven vet, de eieren. Rooster tegelijk de gehalveerde broodjes een beetje. Leg een apple maple syrup patty op de onderste helft van een broodje, dan een plak kaas en het gebakken ei. De andere helft van het broodje erop en happen maar!

Notities

Een geroosterd bolletje met een zelfgemaakte apple maple burgerpatty, een gebakken ei en een plak kaas. Wie zegt er nou nee tegen zo’n ontbijtbroodje?
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!