Apple Crumble van de BBQ

3.50 van 2 stemmen

Ingrediënten
  

  • 100 gr bloem
  • 125 gr suiker
  • 75 gr roomboter
  • 3 appels
  • 2 el citroensap
  • 2 tl kaneel
  • 1 snuf zout
  • 1 el zonnebloemolie

Instructies
 

  • Go, Go, Go, Fire up the Q! Maak je BBQ klaar voor indirecte garing (200°C)
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe de blokjes appel in een kom en voeg hier 25 gram van de suiker, de kaneel en het citroensap aan toe. Meng alles door elkaar en laat het even rusten
  • Neem nu een andere mengkom en doe hier de bloem, rest van de suiker, het zout en de boter in. Meng het deeg met de hand door elkaar tot er een kruimeldeeg ontstaat.
  • Neem nu de skillet (ca. Ø 27cm) en vet deze in met zonnebloemolie. Verdeel hierna de appelblokjes over de bodem. Bedek de appel vervolgens met het kruimeldeeg over de appel.
  • Zodra de BBQ op temperatuur is zet je de skillet op het indirecte deel van de BBQ. Bak de Apple Crumble met ongeveer 30 minuutjes. Zodra het kruimeldeeg goudbruin en krokant is de Apple Crumble klaar om te serveert te worden.
  • Tip: Serveer hem eventueel met een bolletje ijs en/of slagroom!
Heb je dit recept gemaakt?Laat ons weten hoe het was!